Krajalnice do wędlin i serów – niezrównana pomoc przy krojeniu. Noże do krajalnicy

Żaden lokal gastronomiczny ani sklep nie wyobraża sobie swojej działalności bez urządzeń, które usprawniają pracę i pomagają wykonać ją starannie. Trudno wyobrazić sobie aby pracownicy firmy cateringowej lub lokalu gastronomicznego kroili wszystko ręcznie. Zabierałoby to mnóstwo czasu i z pewnością ograniczało produktywność pracowników i efektywność wykonywania zleceń i obsługiwania określonej ilości klientów w krótkim czasie.

 

Krajalnice do wędlin i serów pozwalają przyspieszyć pracę także pracowników supermarketów i sklepów spożywczych. Kiedyś kupowało się wędliny w kawałku, podobnie jak ser. Dziś dzięki rozwojowi sprzętu gastronomicznego, możemy zaoszczędzić w domu czas na krojenie sera i wędliny i szybciej zrobić kanapkę. Krajalnice wymagają użycia odpowiednich noży. Noże do krajalnicy mają różną średnicę oraz posiadają regulację grubości cięcia plasterków. Dzięki osłonie noża pracownicy bez strachu mogą ją użytkować, nie tak jak w przypadku archaicznych krajalnic do chleba, które nie mając zabezpieczonego ostrza, przy nie zachowaniu ostrożności powodowały bolesne wypadki. Krajalnice mają także wbudowaną ostrzałkę, dzięki czemu noże można na bieżąco ostrzyć.

You may also like...

Comments are closed.