Nadstawki chłodnicze i witryny chłodnicze – ekspozycja i dbałość o świeżość produktów

Wśród lokali gastronomicznych bardzo modne są otwarte kuchnie gdzie klient sam wybiera z jakich produktów chce aby było wykonane danie. Nadstawki chłodnicze służą do odpowiedniego przechowywania i ekspozycji produktów potrzebnych w bieżącej pracy kucharza. Nadstawki często wykorzystywane są w pizzeriach, gdzie wybieramy sobie dzięki nim składniki, jakie chcielibyśmy aby znalazły się na naszej pizzy.

 

Nadstawki chłodnicze wykorzystywane są także na stołówkach, gdzie przechowywane są przygotowane surówki i sałatki, np. z majonezem, wymagające trzymania w warunkach chłodniczych. Innym urządzeniem szeroko wykorzystywanym w gastronomii są witryny chłodnicze. Mogą być używane w barach szybkiej obsługi, gdzie wybieramy dodatki do potraw wyeksponowane w witrynie. Witryny chłodnicze wykorzystywane są także w kawiarniach i cukierniach. Pozwalają na jednoczesną ekspozycję ciast i tortów, a także utrzymywanie ich świeżości i niezmiennej struktury. W witrynach kawiarnie prezentują oferowane ciasta i desery, co zachęca klientów do ich zakupu i spróbowania.
Witryna wpływa także na postrzeganie lokalu jako estetycznego i dobrze zorganizowanego.

You may also like...

Comments are closed.