Urządzenia ze stali nierdzewnej – niezbędne w każdej restauracyjnej kuchni. Stoły ze zlewem nierdzewka, szafki i inne urządzenia ze stali nierdzewnej

Praca “na zmywaku” jest mozolna. Wie to każdy, kto próbował swoich sił w branży gastronomicznej. Ułatwia ją jednak odpowiednie wyposażenie. Wiele restauracji ze względów funkcjonalnych decyduje się na stoły ze zlewem nierdzewka. Stoły ze stali nierdzewnej wyposażone są w zlewy jedno- lub dwukomorowe. Ponadto posiadają blat z przetłoczeniem, dzięki czemu woda nie ścieka i można efektywnie pracować “na zmywaku” w restauracji.

 

Materiał, z którego został wykonany stół ze zlewem zapewnia stabilność, niezawodność i brak korozji. Urządzenia ze stali nierdzewnej chętnie wykorzystywane są w kuchniach większości polskich restauracji. Wśród nich są także regały i szafki ze stali nierdzewnej. Szafki są zarówno z otwarciem uchylnym jak i przesuwnym. W każdej kuchni, lokalu gastronomicznego, który produkty nie przeznaczone do trzymania w lodówce musi gdzieś trzymać i izolować od ciepła i oparów, wybiera się szafki ze stali nierdzewnej. Konstrukcja szafek spawanych jest bardzo trwała i pozwalają na składowanie żywności i utrzymywanie ich w odpowiedniej temperaturze. Zarówno regały, półki jak i szafki pomagają zorganizować odpowiednio stanowisko pracy kucharzy i pomocy kuchennych.

You may also like...

Comments are closed.