Nutella z awokado

Decydując się na zdrową dietę, czy to ze względu na zbędne kilogramy, czy też ze względu na postanowienie wprowadzenia do naszego życia zdrowego odżywiania czasem tęsknimy za przysmakami z dzieciństwa. Niestety są one często bardzo kaloryczne i zdecydowanie niezbyt zdrowe. Do tego rodzaju produktów na pewno należą takie smakołyki jak nutella.
Jednak czy istnieje sposób, żeby ten słodki przysmak zarówno dzieci, jak i dorosłych był zdrowszy i martwił nas zbędnymi kaloriami? Jeśli nadal się nad tym zastanawiasz, to możesz zdecydować się na nutelle z naturalnych składników, przy których nie musimy się martwić o zbędne kalorie!

Przykładem takiej wariacji jest oczywiście nutella z awokado. Nawet jeśli nie jesteś przekonany do takiej możliwości, to warto wypróbować przepis, by móc cieszyć się zdrową przekąską bez zbędnych kalorii. Tak przygotowana nutella nadal doskonale smakuje i dodatkowo możemy ja modyfikować zgodnie z naszymi potrzebami. To również doskonały dodatek do kanapek czy baza do ciast i deserów. Warto również pamiętać, że jej smak zależy w znacznej mierze właśnie od nas.
Żeby przygotować taką domową nutelle z awokado umieszczamy w kielichu blendera właśnie ten owoc i miksujemy go z ulubionymi pestkami i orzechami. To w znacznej mierze od nich zależy smak naszego kremu, w końcu nutella jest właśnie czekoladowo-orzechowa. Możemy do niej dodać również banany. gdy już uzyskamy gładką i słodką masę to dodajemy do niej kakao i w ten sposób uzyskujemy domową nutelle z awokado. to doskonała alternatywa dla sklepowego produktu. W ten sposób możemy cieszyć się znaczniej zdrowszym dodatkiem do naszego jadłospisu. To doskonałe rozwiązanie zarówno jeśli mamy dzieci, jak i w momencie, gdy nasi najbliżsi dorośli również przepadają za tym słodkim przysmakiem.

Jeśli jednak nie przypadnie ci on do gustu, to warto spróbować i w ramach eksperymentów dodawać inne składniki, tak by uzyskać nasz ulubiony smak. W ten sposób w naszej domowej cukierni możemy stworzyć naprawdę wspaniałe smaki.

You may also like...

Comments are closed.