Wśród lokali gastronomicznych bardzo modne są otwarte kuchnie gdzie klient sam wybiera z jakich produktów chce aby było wykonane danie. Nadstawki chłodnicze służą do odpowiedniego przechowywania i ekspozycji produktów potrzebnych w bieżącej pracy kucharza. Nadstawki często wykorzystywane są w pizzeriach, gdzie wybieramy sobie dzięki nim…

Kiedy lokal gastronomiczny organizuje dużą imprezę, np. promocyjną po remoncie. Potrzebuje miejsca, gdzie będzie umieszczać przygotowane potrawy gotowe do wydania, tak, aby nie utraciły odpowiedniej temperatury, a tym samym walorów smakowych. Wózki bemarowe zbudowane ze stali nierdzewnej służą do bezpiecznego przechowywania potraw w odpowiedniej temperaturze.…

Wiele urządzeń przydaje się w codziennej pracy w kuchni lokalu gastronomicznego. Kiedy kupuje się określoną ilość towaru, nie zawsze można go spożytkować w odpowiednim czasie. Czasem trzeba wykorzystać pakowaczki próżniowe, zgrzewające worki próżniowe i pozwalające na dobrą organizację pracy w kuchni i efektywne wykorzystanie wszystkich…

Meble ze stali nierdzewnej są niezbędne w każdym lokalu gastronomicznym, który chce ułatwić sobie pracę. Dzięki wykorzystaniu mebli ze stali nierdzewnej kuchnia może pracować sprawnie, gdyż nie wymagają one długiego czyszczenia. Kolejnym atutem jest ich trwałość i odporność na szkodliwe czynniki, tj. wilgoć, czy promieniowanie…

Lubisz potrawy z serem? Często przygotowujesz lazanie, albo zupę serową, a może pieczesz serniki? Jednak największy problem stanowi krojenie, czy tarcie, które jest czasochłonne? Maszynka do mielenie sera przyspieszy twoją pracę. Wykonana jest ze stali nierdzewnej, ma kompaktowy kształt i jest łatwa w użyciu. Kolejną…