Witryna grzewcza i stoły grzewcze – aby wszystkie potrawy były zawsze w odpowiedniej temperaturze i utrzymywały świeżość

Każdy lokal gastronomiczny dba o świeżość swoich potraw. Jednocześnie chce aby potencjalny klient, który wchodzi do pizzerii czy innego lokalu gastronomicznego zainteresował się od razu oferowanymi potrawami. Ponieważ wiadomo, że najpierw je się oczami, a następnie ważny jest zapach potrawy, a dopiero na końcu tego łańcucha jest smak, ważne jest aby wcześniej przygotowane potrawy, które może zamówić klient, były właściwie przechowywane.

 

Do tego celu służy witryna grzewcza. Dzięki szklanym drzwiom i najczęściej trzem półkom, wszystkie potrawy widoczne są dla klienta, a jednocześnie utrzymują świeżość, dzięki elektronicznemu utrzymywaniu ciepła potraw w witrynie. Dodatkowo drzwiczki pozwalają na higieniczne korzystanie z urządzenia obsłudze lokalu. Kolejnym urządzeniem które pomaga utrzymywać świeżość i temperaturę potraw jest stół grzewczy. Stoły grzewcze wykonane są ze stali nierdzewnej i łatwo utrzymywać je w czystości. Potrawy wkłada się do komory grzewczej. Dzięki zastosowaniu urządzeń grzewczych przygotowane potrawy nie stygną. Warto w kuchni lokalu gastronomicznego korzystać z wszelkich udogodnień, które dają nam pewność, że potrawy trafiające na stoliki klientów są w odpowiedniej temperaturze.

You may also like...

Comments are closed.