Zastanawiasz się jak możesz przedłużyć świeżość produktów spożywczych, aby po wyjęciu z lodówki mieć pewność, że były dobrze chronione przed rozwojem grzybów i pleśni? Lubisz ser pleśniowy, ale niekoniecznie z zieloną pleśnią, wytworzoną na skutek dostania się wilgoci i rozwoju bakterii? Pakowarka próżniowa pomoże Ci…

Każdy lokal gastronomiczny dba o świeżość swoich potraw. Jednocześnie chce aby potencjalny klient, który wchodzi do pizzerii czy innego lokalu gastronomicznego zainteresował się od razu oferowanymi potrawami. Ponieważ wiadomo, że najpierw je się oczami, a następnie ważny jest zapach potrawy, a dopiero na końcu tego…

Wśród lokali gastronomicznych bardzo modne są otwarte kuchnie gdzie klient sam wybiera z jakich produktów chce aby było wykonane danie. Nadstawki chłodnicze służą do odpowiedniego przechowywania i ekspozycji produktów potrzebnych w bieżącej pracy kucharza. Nadstawki często wykorzystywane są w pizzeriach, gdzie wybieramy sobie dzięki nim…

Kiedy lokal gastronomiczny organizuje dużą imprezę, np. promocyjną po remoncie. Potrzebuje miejsca, gdzie będzie umieszczać przygotowane potrawy gotowe do wydania, tak, aby nie utraciły odpowiedniej temperatury, a tym samym walorów smakowych. Wózki bemarowe zbudowane ze stali nierdzewnej służą do bezpiecznego przechowywania potraw w odpowiedniej temperaturze.…

Wiele urządzeń przydaje się w codziennej pracy w kuchni lokalu gastronomicznego. Kiedy kupuje się określoną ilość towaru, nie zawsze można go spożytkować w odpowiednim czasie. Czasem trzeba wykorzystać pakowaczki próżniowe, zgrzewające worki próżniowe i pozwalające na dobrą organizację pracy w kuchni i efektywne wykorzystanie wszystkich…

Meble ze stali nierdzewnej są niezbędne w każdym lokalu gastronomicznym, który chce ułatwić sobie pracę. Dzięki wykorzystaniu mebli ze stali nierdzewnej kuchnia może pracować sprawnie, gdyż nie wymagają one długiego czyszczenia. Kolejnym atutem jest ich trwałość i odporność na szkodliwe czynniki, tj. wilgoć, czy promieniowanie…